Disney+´tan Anne Frank dizisi geliyor, Otto Frank´i Liev Schreiber canlandıracak

Yahudi aktör Liev Schreiber, Frank ailesinin Nazilerden saklanışını anlatan Disney+ dizisinde Anne Frank´in babası Otto´yu oynayacak.

Toplum
19 Nisan 2022 Salı

‘A Small Light’ isimli sekiz bölümlük mini dizinin yapımını Disney'in sahibi olduğu National Geographic Channel üstleniyor. Disney+’ta yayınlanacak dizi Frank ailesinden Otto Frank’in Yahudi olmayan Hollandalı sekreteri Miep Gies’in evinde 2 yıl boyunca tavan arasında saklanmalarını anlatacak. 

Otto Frank’i canlandıracak olan Liev Schreiber daha önce de Holokost projelerinde yer almıştı. Schreiber, Nazilerle savaşmak için bir gerilla grubu oluşturan üç Yahudi kardeşin anlatıldığı gerilim filmi ‘Defiance’ ve toplama kamplarını anlatan ‘Jakob the Liar’da bir boksörü canlandırmıştı.

Yahudi asıllı Bel Powley ise dizide Miep Gies’e hayat verecek. Gies, Frank ailesinin ‘koruyucusu’ olarak anılıyor. Gies, Frank ailesini Nazilerden saklamanın yanı sıra Anne Frank’in günlüğünü bulup savaş bittikten sonra hayatta kalan Otto Frank’e vermesiyle tanınıyor.

Bel Powley

Anne Frank’i kimin oynayacağı belirsizliğini koruyan ‘A Small Light’ın çekimleri bu yaz Amsterdam ve Prag'da başlayacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün