İsrail Başbakanı Bennett, mecliste çoğunluğu kaybetti

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, partisi Yamina´dan milletvekili İdit Silman´ın istifa etmesi nedeniyle, meclisteki çoğunluğunu kaybetti.

Dünya
6 Nisan 2022 Çarşamba

Idit Silman, yaptığı açıklamayla Yamina Partisinden istifa ettiğini duyurdu. 41 yaşındaki Silman, “Birliktelik yolunu denedim. Bu koalisyon için çok çalıştım. Maalesef İsrail'in Yahudi kimliğinin zedelenmesinin bir parçası olamam” dedi. Silman, yaklaşan Pesah / Hamursuz Bayramında hastaneler için gıda tedariki konusunda hafta başında Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz ile bir tartışmaya girmişti.

Muhafazakar tavrı ile bilinen Silman, “Koalisyon üyeliğimi sonlandırıyorum. Arkadaşlarımla konuşup onları sağcı bir hükümet kurmak için ikna etmeye devam edeceğim. Bundan bir tek benim rahatsızlık duymadığımı biliyorum” dedi.

Ana muhalefet partisi Likud'un lideri Binyamin Netanyahu, Silman'ın kararını tebrik ederek milletvekilini kendisine katılmaya davet etti.

İsrail'de herhangi bir koalisyonun göreve gelebilmesi için 120 kişilik mecliste 61 sandalyeye ihtiyacı var. Silman’ın istifasıyla, zorlu şartlarda kurulan Yamina-Yeş Atid koalisyonu, 60 sandalyeye düştü.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün