“Antisemitizm İngiltere kampüslerinde tolere ediliyor”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson İngiliz eğitim sisteminde antisemitizmle mücadele konusunda harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Dünya
6 Nisan 2022 Çarşamba

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, geçtiğimiz hafta Avam Kamarasında yaptığı konuşmada antisemitizmin kabul edilmez bir unsur olduğunu dile getirerek bu konuda önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Antisemitizmle ilgili yorumları cevaplayan Partiler Grup Başkan Yardımcısı Andrew Percy kampüslerde Yahudi öğrencilere yapılan saldırılara ve öğretmenlerin Yahudi öğrencilere verdiği düşük notlara karşı yeni önlem alınacağını belirtti. Bu vahşete bir son vermek için Milli Öğrenci Birliği ile iş birliği içinde olunacağını sözlerine ekleyen Percy, düşünülenin tersine Öğrenci Birliği’nin saldırılarını destekleyen birinin konferansa davet edildiğinin altını çizdi.

Johnson toplantıda antisemitizme maruz kalan öğrencilerle ilgili uzun süredir ciddi bir önlem alınmadığını ve bu durumun kabul edilmez olduğunu belirtti. Bu durumu düzeltmek adına acil önlem alınması gerektiğini söyleyen Johnson, her seviye eğitimde antisemitizmi yok etmek için önlemler alınacağını sözlerine ekledi.

Kasım ayında sunulan bir rapora göre, 2021’de İngiltere kampüslerinde antisemitizm, 2020’ye göre yüzde 59 arttı. Şubat ayında, İngiltere Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi, konuyla ilgili acil önlemeler alınması gerektiğini ve antisemitizmin hiçbir ortamda tolere edilemeyeceğini söylemişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün