Almanya, İsrail´in savunma sistemine talip

Almanya, Arrow-3 füze savunma sistemini satın almak için İsrail ve ABD´den onay aldı.

Dünya
5 Nisan 2022 Salı

Almanya hava tehditlerini savuşturmak için İsrail'in Demir Kubbe sistemini satın almak istiyordu. Ancak pazartesi günü Almanya Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ingo Gerhartz Jerusalem Post'a verdiği demeçte, İsrail ve ABD tarafından ortaklaşa finanse edilen ve geliştirilen Arrow 3'ün Almanya için en uygun sistem olduğunu belirtti. 

Gerhartz, "Demir Kubbe kısa menzilli tehdit için kullanılıyor ve ülkemizde oldukça yetenekli silahlarımız var. Ancak atmosferik füzelere karşı elimizde hiçbir şey yok ve bu yüzden Arrow 3'e yakından baktım ve sistemle gerçekten ilgileniyoruz. Şansölye Olaf Scholz İsrail ve ABD’nin sistemi satın almamıza onay verdiklerini açıkladı. Ancak yine de detayları konuşmamız gerekiyor” dedi.

Anlaşma tamamlanırsa, İsrail 100 kilometrenin üzerindeki irtifalarda ve 2.400 kilometreye kadar menzile sahip balistik füzeleri engelleyebilen en gelişmiş hava savunma sistemlerinden biri olan Arrow 3'ü ilk kez ihraç etmiş olacak.

Almanya, Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmesinin ardından savunma bütçesini yükseltti ve silahlı kuvvetlerini hızla geliştirmek için 100 milyar Euro'luk özel bir fon oluşturacağını açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün