Gantz Ramazan´da yaşanabilecek gerilimi görüşmek üzere Amman´da

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ve Ürdün Kralı 2. Abdullah Amman´da bir araya geldi. Gantz, Kral Abdullah ile Ramazan ayında Kudüs´te ibadet özgürlüğünü sağlamak ve olası çatışmaları önlemek için hazırladıkları planları görüştü.

Dünya
29 Mart 2022 Salı

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Gantz’ın ibadet özgürlüğünü korumak için atmayı planladığı adımların yanı sıra, Batı Şeria ve Gazze’deki Filistinlilerin yaşamlarını iyileştirmeye yönelik planları Kral Abdullah’a sunduğu belirtildi.

Gantz, istikrar ve sükunetin korunmasının önemi ile terör örgütü IŞİD başta olmak üzere terörle mücadelenin gerekliliğini vurguladı.

2. Abdullah ise, Müslümanların Mescid-i Aksa'da ibadetlerini yerine getirme haklarına saygı gösterilmesini, ibadetten alıkoyacak olayların ve gerilimi tırmandıracak provokasyonların engellenmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail'in Ürdün ile ilişkileri, Kral Abdullah ve İsrail eski Başbakan Binyamin Netanyahu arasındaki kötü ilişkiler nedeniyle son birkaç yılda en düşük seviyeye inmişti. Her iki ülke de son aylarda bu ilişkileri geliştirmek için çalışıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün