Pınar Kılavuz Tele 1´de antisemitizmle ilgili açıklamalar yaptı

Şalom Gazetesi Fransa Muhabiri Sosyolog Pınar Kılavuz Tele 1 ekranlarında yaptığı açıklamalarda Fransa ve Türkiye´deki antisemitizmi değerlendirdi.

Dünya
25 Mart 2022 Cuma

Fransa ve Türkiye’deki antisemitizmi karşılaştıran Kılavuz, Türk toplumunun Aşkale Sürgünü ve Varlık Vergisi olaylarını Netlix’teki Kulüp dizisiyle öğrendiği dile getirdi.

Türkiye’de Nefret suçları yasasının olmamasına değinen Kılavuz, ‘‘Fransa’yı eleştiriyoruz. Avrupa’daki antisemitizmi konuşmak nedense Türkiye’deki antisemitizmi konuşmaktan çok daha kolay. Ancak Fransa’da yaşayan biri ve Türkiye’de ve İsrail’de Sefarad kimliği üzerine doktora yapan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, Fransa’da gerçekten antisemitizm üzerine İç işleri bakanlığının katkılarıyla raporlar hazırlanıyor. Devletin nefret suçlarıyla mücadele etme yöntemini, eğitim yöntemini örnek vermek gerekirse Holokost Kurtulanlarını okullara çağırıp öğrencilere tarihin gerçek yüzünü gösteriyorlar. Toplama kamplarına geziler düzenleniyor. Fransa’nın Holokost’taki payı ve Yahudi nüfusu göz önünde bulundurmak gerekiyor fakat Türkiye’nin de kendi hatalarıyla barışması gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün