Blinken haftaya İsrail´i ziyaret edecek

İsrail Dışişleri Bakanlığı perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken´in Fas ve Cezayir´i de içeren bölge gezisinin bir parçası olarak önümüzdeki hafta İsrail ve Batı Şeria´yı ziyaret edeceğini duyurdu.

Dünya
25 Mart 2022 Cuma

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken'ın bu gezide Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, İran'ın askeri faaliyetleri ve İbrahim Anlaşmaları konularında görüşmeler gerçekleştireceğini belirtti.

Blinken ayrıca İsrail ile Filistin Yönetimi arasında iki devletli çözüm adımları attırmaya çalışacak. Bunlar, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinliler için işçi izinlerinin genişletilmesinin yanı sıra her iki bölgedeki altyapı projelerini içerecek. Blinken, özellikle nisan ayındaki dini bayramlarda şiddet ve gerilimin artmaması konusunda iki tarafı da uyaracak.

Blinken, İsrail'de Devlet Başkanı Isaac Herzog, Başbakan Naftali Bennett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Savunma Bakanı Benny Gantz ile, Batı Şeria’da ise Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve Filistin sivil toplum temsilcileriyle görüşecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün