Ortaköy Sinagogunda özlenen Purim kutlaması

16 Mart akşamı Ortaköy Etz Ahayim Sinagogunda, Megilat Ester, Talmud Tora çocuklarının katılımıyla ancak pandemi nedeniyle kısıtlı bir kitleyle coşku içinde okundu.

Toplum
23 Mart 2022 Çarşamba

Rakel Meşulam

Megilat Ester’in okunmasının ardından Talmud Tora çocuklarına hediye çekilişi, katılan herkesi neşelendirirken gün sonunda Purim şekerlerini alan çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi.

17 Mart günü ise Ukrayna'dan gelen Entina Ailesi, Hahambaşı Rav İsak Haleva, Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanları Erol Kohen ve İshak İbrahimzadeh, Etz Ahayim Sinagogu Başkanı Alber Elvaşvili, yönetim kurulu üyeleri ve sinagog çalışanları ile birlikte Purim seuda mitsvası gerçekleştirildi. Minha duasının ardından geçilen seuda sofrasında Hanımlar Kolu Eş Başkanları Berrin Yaeş ve Leyla Haleva tarafından özenle hazırlanıp ikram edilen ikramlar sohbet eşliğinde yenildi.

Ardından Hahambaşı Rav Haleva’nın Purim Bayramı’nın coşkusunu ve mucizelerini nasıl karşıladığımıza yönelik günün anlam ve önemini bildiren konuşması katılımcıları duygulandırdı. Birlikte geçirilen birkaç saatin geride bıraktığı keyifle, sağlık ve sıhhat içinde her sene kutlayabilmek dilekleriyle gün sona erdi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün