UÖMO, Türkiye çapında dereceler ve konferanslarla dolu bir haftayı geride bıraktı

UÖMO öğrenciler geçtiğimiz hafta birçok alanda başarılara imza attı.

Toplum
23 Mart 2022 Çarşamba

Lise öğrencileri, TÜBİTAK-Yazılım Dalında İstanbul Avrupa Bölge üçüncüsü oldu. ‘Secure Online Exam - Güvenilir Çevrimiçi Sınav’ Projeleri ile yarışmaya katılan UÖMO Fen Takımı öğrencileri görüntü, ses, hareket tanıma özelliklerini en üst seviyede kullanarak online sınavlarda kopya çekme ihtimalini minimize etmeyi hedefleyen bir yazılım geliştirdi.

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Proje Yarışması-Coğrafya Dalı’nda UÖMO Ortaokul öğrencileri iki proje ile Türkiye Finalisti oldu. ‘Orman Yangınlarına Alternatif Çözüm: Yer Destekli Yangın Müdahale Sistemi’ ve ‘Soğuk İklim Bölgelerinde Yüksek Verimle Çalışan Fotovoltaik Panel- Anti-Kar’ projeleri finalde yarışacaklar.

Ortaokuldan bir öğrenci de Türkiye Judo Müsabakalarında Türkiye Finaline katılma hakkı kazandı. Checkmat Judo Academy bünyesinde çalışmalarını sürdüren UÖMO öğrencisi, İstanbul İli Judo Müsabakalarında kendi klasmanında üçüncü olarak Türkiye finalinde yarışma hakkını elde etti.

Tarih Vakfının yürütücülüğünde Türkiye’nin seçkin okullarıyla yürütülen ortak proje çalışmasının 2. Çalıştayını lise ve ortaokul öğrencileri başarı ile tamamladı.

‘20. Yüzyılın On Yılları ve Kültür Tarihi’ konu başlığı altında lise öğrencileri; Orhan Pamuk'un ‘İstanbul, Hatıralar ve Şehir’ adlı eserini; ortaokul öğrencileri de Nezih Erdoğan'ın ‘Sinemanın İstanbul’da İlk Yılları- Modernlik ve Seyir Maceraları’ adlı eserlerini kültür tarihi kapsamında inceleyip, sunumlarını gerçekleştirdiler. Tarih Vakfının bu yılki projesine İstanbul ve Ankara'daki sekiz özel lise ve altı özel ortaokuldan öğrenciler katılıyor.

‘Endorsing Accountability: Re-approaching Neglected Urgencies - Sorumluluğu Desteklemek: İhmal Edilmiş Aciliyetlere Yeniden Yaklaşım’ konulu Hisar JMUN 2022 Konferansında ortaokul öğrencileri İngilizce sunumlar yaptı. Birleşmiş Milletler’in model çatısı altında gerçekleşen konferansta öğrenciler dünya sorunlarını tartışıp, çözüm önerileri geliştirdiler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün