´Putin bir faşist´: Tel Aviv´de yüzlerce kişi Ukrayna için protesto yürüyüşü yaptı

İsrail Başbakanı Bennett´in Moskova´da Rus liderle görüşmesi sürerken, Tel Aviv´de Rusya Büyükelçiliği önünde toplanan protestocular ´İsrail, sesini duyur!´ ve ´Ukrayna´daki Savaşı Durdur´ diye slogan attı.

Dünya
9 Mart 2022 Çarşamba

Geçtiğimiz cumartesi günü Tel Aviv’de yüzlerce kişi Ukrayna’yı desteklemek ve Rusya’nın devam etmekte olan Ukrayna’yı işgalini protesto etmek için yürüyüş yaptı. 

Tel Aviv’de Habima Meydanında toplanan protestocular, ‘İsrail, sesini duyur!’, ‘Putin bir faşist!’ ve ‘Ukrayna’daki Savaşı Durdur’ gibi sloganlar attı. Bu esnada, yaklaşık yüz protestocu İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in Ra’anana’daki evinin önünde toplandı. 

Protesto yürüyüşüne katılan iki protestocu Walla News’a yaptıkları açıklamada, “Buraya Ukrayna halkını desteklemek için geldik. Rusya’da savaşı yaşadık, bu yüzden neler yaşadıklarını anlayabiliyoruz. Elimizden ne geliyorsa, yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

Bir diğer protestocu ise, “Ben Rusyalıyım ve bu savaşa ve Putin’e karşıyım. Savaşı durdurmaya çalışmak için yapabileceğimiz tek şey bu” dedi. 

Protestoculardan bazılarının ellerinde Rus lider Putin’i Nazi diktatör Adolf Hitler’le kıyaslayan karikatürlerin çizili olduğu pankartlar tuttuğu görüldü. Rusya’nın 24 Şubat’ta başlayan işgalinden bu yana bu kıyaslama dünyanın dört bir yanındaki protestocular arasında yaygın şekilde kullanılıyor. Diğer protestocuların ellerinde de svastika ve diğer Nazi sembollerinin bulunduğu pankartlar olduğu görüldü.

Hitler’le kıyaslama daha önce Rus birliklerinin Ukrayna’yı işgal etmesinden kısa bir süre sonra Putin'in Hitler'in gözlerine hayranlıkla baktığı büyük boy bir karikatürü yayınlayan Ukrayna'nın resmi Twitter hesabı tarafından da yapılmıştı.

İsrail resmi olarak Rusya'ya karşı net bir tavır almaktan kaçınırken, İsrail halkının çoğunluğu birlik halinde savaşa ve Rusya devlet başkanına karşı görüşlerini yüksek sesle dile getiriyor ve işgalden bu yana düzenli olarak benzer Ukrayna yanlısı protestolar gerçekleştiriyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün