Holokost´la ilgili yanlış bilgileriyle eleştirilen ´Çizgili Pijamalı Çocuk´un devamı geliyor

Auschwitz Müzesi´nin Holokost tarihi üzerine çalışan ya da ders veren herkesin uzak durması gerektiğini belirttiği çocuk romanı ´Çizgili Pijamalı Çocuk´un devamı geliyor.

Dünya
4 Mart 2022 Cuma

İrlandalı yazar John Boyne çarşamba günü yaptığı açıklamada “Çizgili Pijamalı Çocuk”, 9 yaşındaki Alman bir çocuğun Auschwitz'de hapsedilen Yahudi bir çocukla arkadaşlığını konu alan romanın devamını yayınlayacağını duyurdu. Boyne, yeni kitabın Alman çocuğun kız kardeşi Gretel'in bakış açısından anlatılacağını açıkladı.

Roman, ABD Tennessee'deki Holokost eğitimiyle ilgili bir tartışma sırasında tarihsel yanlışlıklar nedeniyle yeni bir eleştiriyle karşı karşıya kaldı. Tenesse’deki yerel bir okulun yönetim kurulu Maus adlı Holokost’u anlatan bir çocuk kitabını müfredattan kaldırmıştı.

Maus kitabı yazarı Art Spiegelman yaptığı açıklamada, öğrencilerin ‘Maus’ yerine başka bir Holokost kitabı okumasının sorun olmayacağını belirtti. Ancak bu kitabın Çizgili Pijamalı Çocuk olmaması gerektiği, kitabın yazarı Boyne’un hiçbir şekilde araştırma yapmadan yanlış bilgilerle kitabı yazdığı ifade etti.

Boyne yeni kitabı ‘All The Broken Places’ın eylül ayında raflarda olacağını açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün