Yad Vaşem´den ABD´ye çağrı: ´´Roman Abramovich´e yaptırım uygulamayın´´

Yad Vaşem Holokost Müzesi Başkanı, İsrail Aşkenaz Baş Hahamı ve diğer bazı İsrailli yardım kuruluşlarının temsilcileri, ABD´nin İsrail büyükelçisine bir mektup yazarak, Rus-İsrailli milyarder Roman Abramovich´e yaptırım uygulanmamasını istedi.

Dünya
2 Mart 2022 Çarşamba

Yad Vaşem Başkanı Dani Dayan, İsrail Aşkenaz Baş Hahamı David Lau ve Sheba Tıp Merkezi Genel Müdürü Prof. Yitshak Kreiss'in de aralarında bulunduğu kişiler yazdıkları mektupta Abramovich'in yatırımlarına, hayırseverliğine ve İsrail'e önemli katkılarına övgüde bulundular. Ayrıca böyle bir önlemin hem haksız olacağını hem de İsrail'i ve Yahudi dünyasını olumsuz etkileyeceğini belirttiler.

Dani Dayan geçen hafta, Abramovich'in Yad Vaşem'e milyonlarda dolar bağışta bulunduğunu duyurdu.

Yad Vaşem Sözcüsü, Abramovich tarafından bağışlanan miktarı açıklamadı, ancak bunun ‘sekiz haneli bir bağış’ olduğunu aktardı. Sözcü, “Bu katkı ile Roman Abramovich, Miri ve Sheldon Adelson'dan sonra Yad Vaşem'in en büyük ikinci özel bağışçısı olacak” dedi.

Abramovich ayrıca, Holokost’ta hayatını kaybeden Yahudilerden yaklaşık 5 milyonunun yer aldığı Yad Vaşem İsimler Kitabı'nın iki yeni versiyonunun oluşturulmasına da fon sağlıyor.

Abramovich'in son yıllarda İsrail ve Yahudilere 500 milyon dolardan fazla bağışta bulunduğu belirtildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün