Trudeau´yu Hitler´le kıyaslayan Elon Musk´a tepki yağdı

Kanadalı aşı karşıtı kamyon şoförlerinin protestolarını destekleyen Elon Musk Twitter´da Trudeau´yu Hitler´le kıyaslayan bir görsel paylaşmasının ardından tepki çekti.

Dünya
18 Şubat 2022 Cuma

Elon Musk, Kanadalı yetkililerin çarşamba günü finans kurumlarına, Ottawa’daki aşı karşıtı kamyoncuları fonlamak için kripto para ile yapılan işlemleri durdurmaları talimatı vermesi sonrası Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Beni Trudeau ile kıyaslamayın. Benim bir bütçem vardı" yazan bir Hitler fotoğrafı paylaştı.

Auschwitz-Birkenau Müzesi, Musk'ın paylaşımına bir tweetle yanıt verdi. Müze, Musk'ın paylaşımının bütün Holokost kurbanların anısına saygısızlık olduğunu ve birçok insanı yaraladığını belirtti.

Müze, Musk'ı etiketleyerek yaptığı paylaşımda, "Adolf Hitler'in fotoğrafını kullanmak ve onun yarattığı totaliter Nazi rejimi tarafından acı çektirilen, küçük düşürülen, işkence gören ve öldürülen insanlardan çıkar sağlamaya çalışmak üzücü ve rahatsız edici" dedi.

Amerikalı Yahudiler Komitesi de Musk'ın kötü bir karar verdiğini ifade ederek özür dilemesini istedi.

Yüzlerce Twitter kullanıcısı da Musk'ı paylaşımı nedeniyle eleştirdi. Bir sürü kişinin tepki göstermesinin ardından Musk tweetini sildi.

Musk, daha sonra Twitter hesabından Nazi ekonomik tarihini anlatan bir kitap paylaştı ve "açıklama isteyenler okusun’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün