Türk yetkililer, Herzog´un Türkiye ziyareti öncesinde İsrail´de görüşmeler yaptı

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Türkiye-İsrail ilişkilerini geliştirmek ve İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog´un Türkiye´ye yapacağı ziyarete hazırlık amacıyla perşembe günü İsrail´i ziyaret etti.

Dünya
18 Şubat 2022 Cuma

Kalın ve Önal’ın başkanlığındaki Türk heyeti İsrail Dışişleri Bakanı Genel Direktörü Alon Ushpiz, İsrail Devlet Başkanlığı Ofisi Genel Direktörü Eyal Shviki ve bu kurumlardan üst düzey isimlerle görüştü.

İsrail Ordu Radyosunun aktardığına göre Kalın, ‘‘Hem Ortadoğu barış sürecinin ilerletilmesinde hem de bölgesel barışın sağlanması konusunda önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu temaslarımız devam edecek. Bundan sonra karşılıklı iki taraftan da ziyaretlerle bu temasları yoğunlaştırmayı ve bu sürece katkı sağlayacak adımları atmayı planlıyoruz. Bugünkü görüşmemizde Sayın Herzog da toplantının bir kısmına katıldı. Kendisiyle de ziyaretin ana başlıklarını ele alma imkânımız oldu" açıklamalarında bulundu.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Önal yaptığı açıklamada, ziyaretteki en önemli unsurun sürdürülebilirlik olduğunu belirterek, "Umarız özellikle İsrail devlet başkanının yapacağı ziyaret sürdürülebilirlik açısından ilk adımı teşkil eder" değerlendirmesinde bulundu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün