İngiliz Yahudileri İsrailli milletvekili Bezalel Smotrich´in ülkeyi terk etmesini istedi

İngiliz Yahudilerini denetleyen İngiliz Yahudileri Temsilciler Kurulu, çarşamba günü İsrail´in Ulusal Dini Parti Lideri Bezalel Smotrich´in aşırılık yanlısı ve ırkçı görüşleri nedeniyle Birleşik Krallık´ı bir daha asla ziyaret etmemesini istedi.

Dünya
11 Şubat 2022 Cuma

İsrail hükümeti tarafından yapılmak istenen din değiştirme reformuna karşı çıkan Smotrich, bu muhalefetine destek amacıyla Avrupa turuna çıktığını ve Londra’ya gittiğini açıkladı. Smotrich Yahudilerin asimile olacağından endişe ettiğini belirtti.

Aşırılıkçı görüşleri ile tanınan Smotrich nisan ayında, İsrail topraklarının Yahudilere ait olduğunu kabul etmeyen Müslümanların bu topraklarda ikamet etmeye devam etmeyeceklerini belirtmişti. Smotrich ayrıca defalarca Araplara ve eşcinsellere karşı tepkilere neden olan yorumlar yapmasıyla tanınıyor.

Büyük Britanya ve İrlanda Siyonist Federasyonu, ‘‘Smotrich’in LGBTQ+ topluluğunu, Yahudileri veya Arap İsraillileri hedef alması da dahil olmak üzere aşırı sağcı, nefret ve bölünme siyasetinin ne ülkemizde ne de toplumumuzda yeri yok’’ açıklamasını yaptı.

İngiliz Yahudileri Temsilciler Kurulu Twitter’da yaptığı paylaşımda ‘‘Smotrich'in nefreti teşvik eden iğrenç ideolojisini reddediyoruz. Britanya Yahudi Cemaatinin tüm üyelerini kendisine kapıyı göstermeye çağırıyoruz. Bezalel uçağına geri dön ve sonsuza dek bir rezalet olarak anıl’’ ifadelerini kullandı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün