Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: ´´İran nükleer müzakereleri son aşamada´´

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, resmi bir ziyaret sırasında İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile Tel Aviv´de düzenlediği ortak basın toplantısında İran nükleer müzakerelerine dair açıklamalarda bulundu.

Dünya
10 Şubat 2022 Perşembe

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, Baerbock ile nükleer müzakereleri tartıştıklarını ve ona nükleer bir İran'ın sadece İsrail'i değil, tüm dünyayı tehlikeye atacağını belirtti. 

Baerbock ise yaptığı açıklamada, ‘‘Müzakerelerin, İsrail de dahil olmak üzere bölgeyi daha güvenli hale getireceğine ikna oldum aksi takdirde bu görüşmeleri yapıyor olmazdık. İran ile görüşmeler çok kritik bir noktaya ulaştı. İran'ın uzlaşma isteğiyle ve azami talepler olmadan masaya dönmesi önemli. Bu anlaşmayla İsrail'in güvenliğinin garanti altına alınmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında konuşan Lapid yarıca Uluslararası Af Örgütünün son raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Lapid, İsrail yönetiminin Filistinlilere karşı apartheid rejimi olarak tanımlanmasını eleştirerek, "Irkçılığa herkesten fazla maruz kalmış bir halka yönelik apartheid ifadesinin kullanılması affedilemez ve kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün