Ukrayna, İsrail´den hava savunma teknolojisi almak istiyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya´nın olası işgali nedeniyle İsrail´den hava ve siber savunma konusunda yardım istediğini belirtti.

Dünya
3 Şubat 2022 Perşembe

Kuleba düzenlediği basın toplantısında, Kiev ile Kudüs arasında ‘çok derin bir işbirliği’ olduğunu belirtti.

Kuleba, İsrail merkezli Kan kamu yayın kuruluşundan bir muhabire, “İsrail ile özellikle hava savunmasıyla ilgili işbirliği yapmayı düşünüyoruz. İsrail’in her iki ulusla olan yakın bağları nedeniyle, Ukrayna ve Rusya arasında diplomatik bir rol oynama çabasını memnuniyetle karşılıyoruz” açıklamasını yaptı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid çarşamba günü Axios haber sitesine yaptığı açıklamada, ‘‘Ukrayna ile Rusya arasında şiddetli bir çatışma olacağına inanmıyorum. Ayrıca orada bir dünya savaşının başlamak üzere olduğunu da düşünmüyorum” dedi.

Lapid, hem Rusya'nın hem de Ukrayna'nın büyük Yahudi nüfusa sahip olması nedeniyle, iki devlet arasındaki anlaşmazlığın İsrail'i zor durumda bıraktığını ifade etti.

Lapid, ‘‘Rusya-Ukrayna krizinde başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı kadar temkinli davranmak İsrail’in görevidir” dedi.

İsrailli yetkililer, Lapid'in önümüzdeki günlerde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmeyi planladığını açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün