TIffany HaddIsh Yahudi ritüellerini anlattı

Dünya
2 Şubat 2022 Çarşamba

Tiffany Haddish, hayatının ilerlemiş yıllarında Yahudi diniyle nasıl ilişki kurduğunu açıkça dile getirmekten hiç kaçınmadı; 2019 senesinde özel yayın olarak gösterime giren  ‘Black Mitzvah’ komedisi öncesi röportajlarında da bunu hissettirdi.

Komedyenlikten gelen film yıldızı, Yahudi yaşam tarzını gündelik hayatında nasıl uyguladığını Time dergisine verdiği röportaja kadar hiç anlatmamıştı.

Haddish’in kendine 40. yaşında yaptığı yıldızlarla dolu Bat Mitzva kutlaması ile aynı gece yayına giren Black Mitzvah komedisinden bu yana Haddish ‘her gün en az 30 dakikamı okumaya ve öğrenmeye ayırıyorum. Cumaları Şabat yemeklerim var.  Rabbim ile buluşarak sorular soruyorum’ dedi ve şöyle ekledi: ‘Duygusallaşıyorum, ama yaşamımda başıma gelenlerin, Tanrı’ya bağlılığım olmasaydı üstesinden gelemezdim’.

Haddish ayrıca daha genç zamanlarında Bat Mitzva yapmadığı ve Yahudilikle ilgisi olmadığını üzülerek dile getirdi.

“Keşke çocukken yapsaydım (Bat Mitzva). O günler fırtınalı zamanlardı benim için. Koruyucu ailedeydim.  Sürekli bir aileden diğerine gidiyordum.  Ailelere benim yanımda olmaları için para ödeniyordu. Şimdi bile bu durum problemli çünkü başarılı bir yetişkin olarak bugün de insanlara yanımda olmaları için para ödeniyor. Keşke o zamanlar konuşabileceğim bir Rabbi olsaydı ve İbranice derslere beni gönderen anne ve babam olsaydı” ifadesinde bulundu.

Haddish’in, Yahudi aktörler  ile Barinholtz, Ilana Glazer, Ben Schwatz ve Dave Franco gibi ünlü isimlerle rol alacağı ‘The Afterparty’ filmi 28 Ocak’da Apple TV’de yayına girecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün