YAD Tamamlayıcı Sigorta desteklerimizi bekliyor

Ana amacımız ihtiyaçlılarımız için her türlü tedaviyi en iyi şekilde ve en masrafsız şekilde sunmak.

Toplum
2 Şubat 2022 Çarşamba

Türk Yahudi Toplumu’nun Sosyal Yardım Kolu YAD’ın ihtiyaçlılarına destek verdiği en önemli alanlardan biri de ‘Sağlık’. Amaç üye olan 330 aile ve bu ailelerin 750’yi aşkın bireyinin her türlü tedavisini ellerinden geldiği kadar en iyi şartlarda sağlamak.

Yönetim Kurulu üyesi olan Dan Veinstein’a bu konuda yapılan çalışmaları sorduk: “Ana amacımız ihtiyaçlılarımız için her türlü tedaviyi en iyi şekilde ve en masrafsız şekilde sunmak. Tabii ki bu hiç kolay değil.

SGK güvencesi olan veya 18- 65 yaş aralığında olan üyelerimiz için Or Ahayim’de tedavi imkânı yoksa tüm masrafı karşılanarak onları başka hastanelerde tedavi ettirmek. Üyelerimize, önemli bir sigorta şirketinin, birçok özel hastanede ayakta ve yatarak tedavi imkânı veren tamamlayıcı sağlık sigortası paketini sağladık” açıklamasında bulundu. Tamamlayıcı Sigorta’yı üç senedir devam ettirdiklerini, önceden yalnızca yatarak tedavi için sigorta yaptırdıklarını ancak bu sene ayakta tedaviyi de eklediklerini belirten Veinstein, bunun YAD’a beş misli kadar bir maliyet getirdiğini vurguladı.  Bu sigortanın A+ hastaneler haricinde tüm hastanelerde geçerli olduğunu, yıl içinde sekiz doktor kontrolünü kapsadığını ve hastalıkla ilgili tüm tetkiklerin yapılmasına imkân verdiğini söyleyen Dan Veinstein gerekli bütçeyi ne şekilde sağladıklarını şöyle paylaşıyor: “Tek kelime ile bağışlarla. Yardımsever Türk Yahudi Toplumu üyelerinin desteği ile. Bu konuda Aşkenaz Cemaati projemize inandı ve destek verdi ancak maalesef henüz rakam yeterli değil. Poliçemizin bize maliyeti 1.550 TL ancak kampanyamızı 500 TL olarak belirledik. Arzu eden bağışçımız birkaç tane sigorta desteği ile destek olabilir. Bu konuda tüm cemaatimizin duyarlı davranacağından hiç kuşkumuz yok.”

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün