Teksas Sinagogu´nda rehin alınan 4 kişi 11 saat sonra kurtarıldı

ABD´nin Teksas eyaletinde cumartesi günü silahlı bir saldırgan Teksas Beth İsrael Sinagogu´nda haham dahil 4 kişiyi rehin aldı. Rehin alınan kişiler 11 saat sonra kurtarılırken İngiltere vatandaşı olduğu açıklanan saldırganın öldüğü bildirildi.

Dünya
17 Ocak 2022 Pazartesi

ABD Başkanı Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris, Teksas'ta 11 saat silah zoruyla tutulan sinagog üyelerine destek mesajı gönderirken antisemitizm ve aşırılığa karşı durma sözü verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, cumartesi günü Teksas'taki sinagogda silahlı saldırganın 4 kişiyi 11 saat rehin aldığı olayı "terör eylemi" olarak değerlendirdi ve ‘‘Antisemitizme karşı duracağız’’ dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, “Saldırganın motivasyonu hakkında daha fazla şey öğrenecek olsak da şunu biliyoruz, Teksas Beth İsrael Sinagogu’nda yaşananlar, sesimizi çıkarmamız antisemitizm ve nefretle mücadele etmemiz gerektiğinin bir hatırlatıcısıdır’’ dedi.

Teksas'a bağlı Colleyville kenti polisinin yaptığı kurtarma operasyonu sırasında tüm rehinelerin serbest bırakıldığını ve saldırganın öldüğünü açıkladı. 

FBI ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, saldırganın 44 yaşındaki İngiltere vatandaşı Malik Faysal Ekrem olduğunu duyurdu.

Teksas Kamu Güvenliği Departmanı, saldırganın kendisiyle bir akraba bağı olmayan Afia Sıddıki'nin serbest bırakılmasını istediğini açıkladı. Saldırgan Malik Faysal, "Afia Sıddıki'yı gördükten sonra ben ve Sıddıki cennete gideceğiz" dedi.

Pakistan asıllı Afia Sıddıki, yaklaşık 11 yıl önce Afganistan'da ABD güçleri tarafından tutuklanmış ve 'terör eylemleri' gerekçesiyle 86 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Saldırgan rehine olayının bir bölümünü Facebook sayfasından canlı yayınladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün