İsrail, tüm ülkeleri Omicron´a bağlı kırmızı listeden çıkarma kararı aldı

İsrail, 7 Ocak gece yarısından itibaren tüm ülkelerin kırmızı listeden çıkartıldığını duyurdu.

Dünya
7 Ocak 2022 Cuma

İsrail Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Prof. Nachman Ash perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail'in bir gün önce 16.000'den fazla vaka kaydettiği ve pandeminin başlangıcından bu yana yeni bir rekor kırdığı için cuma gününden itibaren hiçbir ülkenin kırmızı olarak sınıflandırılmayacağını duyurdu.

Ash, İsrail'de vaka sayısının yüksek olmasından dolayı sınırların kapalı tutulmasının herhangi bir yardımının olmayacağını belirtti.

Diaspora İşleri Bakanı Nachman Shai yaptığı açıklamada, "Tüm ülkeleri kırmızı listeden çıkarma kararı yapılacak en doğru şey, çünkü Omicron ülkeyle derin bağları olan Diaspora (kavim) Yahudilerini ailelerinden ve diğer pek çok kişiden ayırdı. Vaka sayısı o kadar yüksek ki, ülkeye girişlerin kısıtlanmasının mantığı artık yok” dedi.

İsrailliler özel hükümet iznine ihtiyaç duymadan aşı olmaları ve döndüklerinde bir hafta karantinaya girmeleri koşuluyla herhangi bir ülkeye seyahat edebilecekler.

Sağlık Bakanlığı ayrıca pazar gününden itibaren, kırmızı olmayan ülkelerden gelen yabancı uyrukluların kasım ayının sonundan bu yana ilk kez, tamamen aşılanmış olmaları koşuluyla İsrail'e özel izne gerek kalmadan girebileceklerini duyurdu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün