BM, Holokost inkarıyla mücadele için hazırlanan taslağı oylayacak

BM Genel Kurulu´nun, devletlerin Holokost inkarıyla mücadele etmesini gerektiren, türünün ilk örneği olan bir karar taslağını 20 Ocak´ta oylayacak.

Dünya
6 Ocak 2022 Perşembe

Taslak kararname, Holokost inkarını tanımlamaya yönelik gereklilikleri ve dünya çapındaki hükümetlerin inkarla mücadele etmek için ne yapmaları gerektiğini detaylandıracak. 

İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, İsrail BM heyeti ve Dışişleri Bakanlığı ile birlikte harekete destek sağlamak için farklı ülkelerden yetkililerle çalışıyor. Şimdiye kadar ABD ve Almanya, İsrail'e tasarıyı desteklemeyi planladıklarını bildirdi. 

Heyet üyeleri, taslak öneriyi tartışırken, Yahudi karşıtlarının Holokost inkarını tarihsel ve akademik araştırmalarda meşrulaştırma çabalarını da vurguladılar. 

Bir heyet üyesi, ‘‘Son yıllarda sosyal medyanın yükselişi ile birlikte bu fenomen büyüdü. Tarihi olayları çarpıtmaya çalışan ve Nazilerin Yahudi halkını yok etme girişimini inkâr eden ifadeler ve eylemler internette giderek artıyor’’ dedi.

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH) sosyal medya platformlarının Holokost'u inkâr eden içeriklerle dolup taştığını açıkladı. CCDH, Facebook’taki Holokost inkârıyla ilgili içeriklerin %90'ına müdahale edilmediğini tespit etmesinin ardından teknoloji devi eleştirilerin hedefi oldu. 

Heyet üyesine göre, pandemi Holokost inkarının yükselişinde de rol oynadı. 

"Pandemi patlak verdiğinden beri, çeşitli ülkelerin koronavirüsle mücadele politikaları ile Nazilerin Holokost'taki eylemleri arasında sosyal medyada çok sayıda karşılaştırma görmeye başladık’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün