Harry Potter´ın yıldızı Emma Watson´dan Filistin´e destek

İsrail´in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Gilad Erdan, Instagram´da Filistinlilerle dayanışma mesajı paylaşan Harry Potter´ın yıldızı Emma Watson´ı eleştirdi.

Dünya
4 Ocak 2022 Salı

Watson, Instagram hesabında, Bad Activist Collective isimli Filistin yanlısı aktivistlerin "Dayanışma bir eylemdir" yazılı pankartlarla yürüdüğü bir fotoğrafı paylaştı.

Gilad Erdan Twitter hesabından Watson’ın paylaşımına yanıt olarak, "Kurgu Harry Potter'da işe yarayabilir ama gerçekte işe yaramıyor. Yarasaydı, büyücülük dünyasında kullanılan sihir, Hamas'ın kadınları ezen, İsrail'i yok etmeyi amaçlayan ve Filistin’in terörü destekleyen kötülüklerini ortadan kaldırabilirdi’’ ifadelerine yer verdi.

Erdan’ın selefi Danny Danon da sinema oyuncusunu paylaşımının antisemit olduğunu belirtti.

Ancak Watson'ın mesajı yayınlayıp yayınlamadığı veya onaylayıp onaylamadığı belirsizliği koruyor. Çünkü Watson kısa süre önce hesabın en azından bir kısmının kontrolünü solcu bir aktivist gruba devrettiğini belirtmişti. Ayrıca Watson’ın Instagram profilinde "Emma'nın resmi Instagram'ı anonim bir Feminist Kolektif tarafından ele geçirildi" yazıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün