New York´ta Yahudilere yapılan saldırıların ardından antisemitizm protestosu

Pazar günü New York´ta iki Yahudi´nin saldırıya uğramasının ardından antisemitizmi kınamak için yaklaşık 100 kişi protesto için toplandı.

Dünya
3 Ocak 2022 Pazartesi

Her ikisi de 21 yaşında olan Yahudi asıllı Blake Zavadsky ve Ilan Kaganovich geçen hafta Brooklyn'de saldırıya uğradı. Zavadsky, İsrail Savunma Kuvvetleri tişörtü giydiği için saldırıya uğradığını belirtti.

Zavadsky, "Saldırgan tişörtten hoşlanmadı, çıkarmak için beş saniyem olduğunu söyledi ve sonra bize pis Yahudiler diyerek yüzüme iki yumruk attı" ifadelerini kullandı.

Protestoyu düzenleyen New York Belediye Meclisi Üyesi Inna Vernikov olaydan sonra ikiliye ulaştı. 

Vernikov kendisinin ve saldırıya uğrayan ikilinin Doğu Avrupa’dan gelen göçmenler olduklarını belirtti.

Vernikov, ‘‘Sovyetler Birliği’nden göç ettik. Davud yıldızını çıkar, o fabrikada çalışmana izin verelim, soyadını değiştir, seni o üniversiteye kabul edelim diyorlardı. Bundan kaçtık ve ailemizle Amerika'ya geldik. Fakat bu saldırıların Sovyetlerde gördüklerimizden hiçbir farkı yok. Biz bu ülkeye özgürlük için, güvenlik için, sokaklarda rahatça yürüyebilmek, Yahudi olmaktan korkmamak, istediğimiz kıyafeti giymek ve dinimizi özgürce yaşamak için kaçtık. Yılmayacağız” dedi.

Protestocular, "Yahudi nefretine son" yazılı pankartlar taşıdı ve "Yahudi kanı ucuz değil. Birine saldırı herkese saldırıdır" gibi sloganlar attı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün