BBC, ´Küresel Antisemitizm İlk On Listesi´nde üçüncü sırada

Dünyanın en saygın Yahudi kuruluşlarından Simon Wiesenthal Merkezi BBC´yi Küresel Antisemitizm İlk On Listesi´nde 3. sıraya koydu.

Dünya
28 Aralık 2021 Salı

Simon Wiesenthal Merkezi Başkanı Haham Marvin Hier Daily Mail'e verdiği demeçte, ‘‘İnsanlar neo-Nazi gruplarının listeye ekleyeceğimizi düşünürken BBC listeye girdi. Dünya çapında tanınan bir kuruluşun yaptığı haberlerde antisemitizm görülünce, her şey daha sinsi ve tehlikeli hale geliyor. BBC'yi 3. sıraya yerleştirme kararı, aylarca süren yoğun tartışmalardan sonra geldi" dedi.

Hier, BBC'nin "Geçen yıl içinde birkaç antisemitizm vakasından suçlu" olduğuna inandığını ve antisemit saldırılarla ilgili yanlış haberler yaptığını dile getirdi.

Simon Wesenthal Merkezi, "Hitler haklıydı" gibi antisemit ifadeleri Twitter’da paylaşan eski BBC muhabiri Tala Halawa'yı kınadı.

Bir BBC sözcüsü, listede 3. sırada yer almalarına cevaben, "Antisemitizm tiksindiricidir. BBC, Yahudi cemaatine ve ülkemizdeki tüm topluluklara adil ve doğru ve tarafsız haberlerle hizmet etmek için çabalıyor " diyerek yanıt verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün