İsrail ekonomisi dünya ortalamasını geçti, 2021´de %7 büyüdü

Dunn & Bradstreet (işletmeler için ticari veriler sağlayan ABD´li danışmanlık şirketi) tarafından pazartesi günü yayınlanan bir araştırmaya göre, İsrail ekonomisi 2021´de % 7 büyüyerek küresel ortalama olan %5,9´u geride bıraktı.

Dünya
27 Aralık 2021 Pazartesi

Dun & Bradstreet Veri ve Analiz Başkan Yardımcısı Efrat Segev, "2020’de COVID-19’dan önemli ölçüde etkilenen tüm küresel ekonomi ve özellikle İsrail ekonomisi, 2021'de ekonomik ve ticari endekslerde iyileşme gösterdi’’ dedi.

Segev, İsrail yüksek teknoloji endüstrisinin 2021'de İsrail için temel büyüme kaynağı olduğunu belirtti. “Hükümetin ve sektördeki şirketlerin ana görevi, bu büyümenin nasıl daha fazla nüfuz edebileceğini görmek olacak” dedi. 

İsrail 2021'de etkileyici bir büyüme kaydederken, Hindistan %9,5 Çin ise %8 büyüdü.

Rapora göre, teknoloji endüstrisi İsrail'in ekonomik büyümesinin çoğunu teşvik ederken, turizm, restoranlar, eğlence ve daha fazlası dahil olmak üzere diğer endüstriler zarar gördüğünü açıkladı. Buna ek olarak şirket, inşaat sektörünün yanı sıra otomobil ve elektronik endüstrilerini de olumsuz etkileyen, sürekli bir hammadde sıkıntısı ve istikrarlı tedarik hatlarının işletilmesinde zorluk olduğu konusunda uyardı. 

İsrail Maliye Bakanlığı, özel tüketim ve vergi gelirlerinin artmaya devam etmesi nedeniyle 2022'de %4,7 büyüme öngörüyor. Bakanlık daha önce 2022 için yüzde 5,1 büyüme öngörmüştü.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün