3. Uluslararası Balkan Müzik Festivali Edirne´de gerçekleşti

Tarihi Edirne Sinagogu, 2019 yılında ilki düzenlenen Uluslararası Balkan Müzik Festivali´nin üçüncüsüne ev sahipliği yaptı.

Toplum
22 Aralık 2021 Çarşamba

Uluslararası Balkan Müzik Festivali; Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Edirne Belediyesi, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi’nin desteği ile Trakya’daki sosyo-kültürel yapının tanıtımını sağlayarak, kültürel ve tarihi değerleri tüm dünyaya duyurmak hedefiyle yola çıkan Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı TRAKSEV tarafından bu yıl 16-19 Aralık tarihlerinde halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşti.

Akademisyen ve ressam Şaban Tuncer’in resim sergisi ile Edirne Büyük Sinagogu’nda 16 Aralık günü açılışı gerçekleşen 3.Uluslararası Balkan Müzik Festivalinde konuşma yapan Edirne Vali Vekili Yusuf Güler, "Edirne'yi kültür, sanat ve sportif etkinliklerin merkezi yapma yolunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve yerel yönetimlerimizle çok ciddi projeler üretiyoruz. Bu konuda bize destek sağlayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum; başta Edirne halkı olmak üzere. Serkan Çağrı da sanatını toplum için ortaya koyan bir sanatçımız" dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise tüm kurumların sanatı geliştirmek için çalışmalar yaptığını belirtti.

Balkan müziğinin birçok farklı tarzda kullanımını müzikseverlere aktaran müzik festivalinin açılış konseri saksafon sanatçılarından Anıl Şallıel &166 Days’in Balkan Caz Project ile başladı.   

17 Aralık günü Baba Evi, Deli Yürek, İkinci Bahar, Ekmek Teknesi gibi dizilerinin müzikleriyle hatırladığımız İstanbul müziğinin önde gelen temsilcilerinden ‘İncesaz’ grubu hem kendilerine ait besteleri hem de herkesin sevdiği eserleri ile Edirne Büyük Sinagogunda sahne aldı.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde devam edecek olan festivalin üçüncü gününde Öykü Gürman ve son gününde ise Balkan Senfoni Orkestrası eşliğinde Candan Erçetin ile Serkan Çağrı konser verdiler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün