New York Belediyesi Şimon Peres´in adını bir kavşağa verecek

New York Belediye Meclisi geçen hafta başarılı bireyleri onurlandırmak için yaklaşık 200 caddenin adını değiştireceğini açıklamıştı. Bunlardan biri de İsrail eski Devlet Başkanı Şimon Peres oldu.

Dünya
21 Aralık 2021 Salı

New York Belediyesi, Batı 95 ve Riverside Drive caddelerinin kesişimini ‘Shimon Peres Place’ olarak adlandıracak.

2004-2007 yılları arasında İsrail Devlet Başkanı ve 3 kez İsrail Başbakanı olan Şimon Peres, 1949’da eşi ve kızı ile 95. Cadde’ye taşınmıştı.

New York Üniversitesi’nde okuyan Peres, ‘No Room for Small Dreams’ adlı anı kitabında, İngilizce öğrenirken karşılaştığı zorluklara rağmen New York'taki yıllarını sevgiyle hatırladığını belirtmişti.

Peres kitapta, ‘‘Çoğumuz hala İngilizce konuşmayı öğreniyorduk. Amerika Birleşik Devletleri'nin iddialı vaadi, oraya gelen herkesin zihninde canlıydı. Sanki 'Amerikan Rüyası' doğanın kendi gücüymüş gibi” diye yazmıştı.

Peres, New York'ta bir sokağa adı verilen tek önemli Yahudi figür değil.

1996 yılında, 33. Caddenin bir bölümü adını yazar Sholom Aleichem'den, Banka Caddesi ile Greenwich Caddesi’nin köşesi adını liberal eylemci ve politikacı Bella Abzug'dan, Yahudi Mirası Müzesi’nin bulunduğu sokak da adını bankacı ve hayırsever Edmond J. Safra'dan almıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün