Steven Spielberg´den Andrew Garfield´a, Altın Küre adayları

Hollywood Yabancı Basın Birliği, Los Angeles Times´ın, yaklaşık 20 yıldır siyahi bir üyesi olmadığını bildirmesinin ardından tartışmaların gölgesinde Altın Küre adaylarını açıkladı. Kazananların 9 Ocak´ta belirleneceği ödüllerde birçok Yahudi aday yer alıyor.

Dünya
14 Aralık 2021 Salı

2022 Altın Küre’nin Yahudi adayları şu şekilde:

Steven Spielberg'in yönetmenliğini yaptığı ‘West Side Story’, müzikal/komedi dalında en iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi yönetmen olmak üzere dört dalda aday oldu.

Daha önce oyuncu olarak 4 Altın Küre adaylığı bulunan Yahudi asıllı Maggie Gyllenhaal ilk yönetmenlik denemesi ‘The Lost Daughter’ ile, en iyi yönetmen kategorisinde Spielberg'e karşı yarışacak. 

‘‘Kendimi her şeyden çok Yahudi olarak tanımlıyorum’’ diyen Andrew Garfield, Amerikalı Yahudi besteci ve söz yazarı Jonathan Larson’ı canlandırdığı ‘Tick, Tick… Boom!’ ile müzikal/komedi dalında en iyi erkek oyuncu adaylığı kazandı. Tick, Tick…Boom! aynı zamanda komedi/müzikal dalında en iyi film adaylarından biri oldu.

Film kategorilerindeki diğer Yahudi adayları arasında ‘Being the Ricardos’un senaristi Aaron Sorkin ve ‘Dune’un müziklerini yapan Hans Zimmer yer alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün