Trump Netanyahu´ya kızgınlığını dile getirdi

Donald Trump, cuma günü yayınlanan bir röportajda, İsrail eski Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun Joe Biden´ı geçen yıl ABD başkanlığını kazanmasının ardından tebrik etmesine sert çıkıştı.

Dünya
10 Aralık 2021 Cuma

Trump İsrailli gazeteci Barak Ravid ile yaptığı röportajda, kimsenin Netanyahu'ya kendisinden daha fazla yardım etmediğini belirtti. Bu nedenle Netanyahu’nun Biden'ı tebrik etmesini ihanet olarak değerlendirdi.

Trump, Netanyahu'nun Biden'ı tebrik etmesinin çok hızlı olduğunu açıkladı. "Çok erken davrandı. O zamandan beri onunla konuşmadım’’ dedi ve küfür etti. (F*ck him)

“Kişisel olarak onun için hayal kırıklığına uğradım. Netanyahu sessiz kalabilirdi. Korkunç bir hata yaptı" dedi.

Netanyahu aslında geçen yılın Kasım ayında Biden'ı tebrik etmekte oldukça geç kalmıştı. Netanyahu birçok dünya liderinden çok uzun saatler sonra Biden’ı kutlamıştı.

Trump, ‘‘İran nükleer anlaşmasından çekilme kararım İsrail ile olan ilişkilerim ötürüydü. Bunu yapmasaydı İsrail şimdiye kadar yıkılırdı’’ dedi.

Trump ayrıca, Nisan 2019 seçimlerinde öncesinde Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak tanıyarak Netanyahu'yu kurtardığını belirtti.

‘‘Golan Tepelerini seçimlerden hemen önce İsrail toprağı olarak tanıdım. Bu Netanyahu’ya çok yardımcı oldu. Ben olmasaydım seçimi kaybederdi’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün