10 ülke İsrail liderliğinde küresel finansal sisteme olası siber saldırıyı simüle etti

İsrail perşembe günü, finansal piyasalara ve bankalara gelebilecek olası zararları en aza indirmek amacıyla 10 ülkenin katıldığı küresel finans sistemine yönelik büyük bir siber saldırının simülasyonuna öncülük etti.

Dünya
10 Aralık 2021 Cuma

İsrail Maliye Bakanlığı tarafından simüle edilen saldırı, küresel döviz ve tahvil piyasalarını, likiditeyi, veri bütünlüğünü, ithalatçılar ve ihracatçılar arasındaki işlemleri etkileyen çeşitli saldırı türleri yer aldı. Simülasyonda ayrıca küresel piyasalarda kaosa neden olan sahte haberler de kullanıldı.

İsrailli hükümet yetkilileri, büyük şirketlere yönelik birçok yüksek profilli siber saldırının mümkün olduğunu ve mevcut siber güvenliğin her zaman yeterince güçlü olmadığı için saldırıları kontrol altına almanın tek yolunun küresel işbirliği olduğunu ifade etti.

İsrail Maliye Bakanlığı’nın Mali Siber Yöneticisi Micha Weis Reuters'e verdiği demeçte, "Hackerlar 10 adım önümüzde" dedi.

‘Kolektif Güç’ adı verilen simülasyona katılanlar arasında İsrail, ABD, İngiltere, BAE, Avusturya, İsviçre, Almanya, İtalya, Hollanda ve Tayland'dan yetkililerinin yanı sıra Dünya Bankası’ndan temsilciler yer aldı.

Simülasyonun başlangıçta Dubai World Expo'da gerçekleşmesi planlanmıştı, ancak COVID-19'un Omicron varyantı nedeniyle Kudüs’te yapıldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün