Ürdünlü Roya TV´den DW´nin Yahudi karşıtı içerik suçlamalarını ret

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle Ürdünlü Roya TV kanalı ile olan on yıllık işbirliği anlaşmasını Yahudi karşıtı içerikler yayınlaması nedeniyle askıya aldı. Roya TV Yahudi karşıtı içerik yayınlama suçlamalarını reddetti.

Dünya
7 Aralık 2021 Salı

Deutsche Welle (DW) pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail ve Yahudi karşıtı içerikler ve sosyal medyada dolaşan karikatürlerle ilgili endişeleri nedeniyle Roya TV ile işbirliğini askıya aldığını açıkladı.

Amman merkezli Roya TV suçlamalara karşı yaptığı açıklamada, DW’nin ortaklığı askıya almasının üzücü olduğunu belirtti. Arap medya grubu adını vermediği siyasi partilerden gelen düşmanca bir kampanyanın hedefi olduğunu ifade etti.

DW’nin üst düzey yöneticilerinden Guido Baumhauer, "Roya TV’nin sosyal medya kanalları aracılığıyla yayılan birkaç içeriğinin kesinlikle DW'nin değerleriyle uyuşmadığını ve işbirliğinin yeniden değerlendirmesi gerektiğini’’ belirtti. Baumhauer, "Bu iğrenç görüntüleri fark etmediğimiz için gerçekten üzgünüz" dedi.

Roya TV’nin CEO'su Fares Sayegh, İsrail'in bir devlet olarak yasa dışı, insanlık dışı veya ırkçı eylemlerinin eleştirilmesinin antisemitizm ile ilgili olmadığının ayırt edilmesi gerektiğini vurguladı.

Deutsche Welle, cinsiyet eşitliği, Ürdün'deki azınlıkların hakları ve gençlerin medya okuryazarlığını teşvik etme gibi konulara değindiği için Roya TV ile işbirliği yapıyordu.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün