İsrailli ilaç firması yöneticisine 2021 AB Kadın Yenilikçiler Ödülü

Her yıl başarılı bir şirket kuran ve piyasaya yenilik getiren kadın girişimcilere verilen AB Kadın Yenilikçiler Ödülü´nün 2021 yılı kazananları arasında İsrailli bir ilaç firması yöneticisi de yer aldı.

Dünya
2 Aralık 2021 Perşembe

3 kişiye verilen ödülün bir tanesini İsrailli ilaç şirketi Tarsier Pharma'nın kurucusu ve CEO'su Dr. Daphne Haim-Langford kazandı. 2016 yılında kurulan şirket, göz hastalıkları için tedaviler geliştiriyor.

Dr. Langford biyomedikal endüstrisinde, yatırımcı, girişimci ve yönetici pozisyonlarında 20 yılı aşkın bir süredir çalışıyor. Langford aynı zamanda, doğayı bir yenilik kaynağı olarak destekleyen, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan İsrail Biyomimikri Örgütü'nün de kurucu ortağı.

Haim-Langford yaptığı açıklamada, "Bu benim için özel bir an. Yenilikçi kadınlara ilham vermek tüm kariyerim boyunca başarmaya çalıştığım önemli bir görev. Kadın liderler olarak daha çok kadının bizi takip etmesini sağlamanın sorumluluğumuz olduğuna ve fırsatlar yaratıp gelecek nesli desteklememiz gerektiğine inanıyorum’’ dedi.

İsrail İnovasyon Kurumu Başkanı Dr. Ami Appelbaum yaptığı açıklamada, “Dr. Daphne Haim-Langford'a prestijli AB Kadın Yenilikçiler Ödülü'nü kazandığı için en içten tebriklerimizi sunmak istiyoruz. Langford’un yıllardır İsrail'in küresel teknoloji sektöründe ön saflarda yer aldığı biliniyor’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün