Mois Gabay eşliğinde 1950´lerin İstanbul´u ve Beyoğlu Turu

Mois GABAY Toplum
2 Aralık 2021 Perşembe

11 Aralık’ta ‘Kulüp’ dizisi danışmanlarından, Şalom Gazetesi yazarı ve üç kuşak Beyoğlulu Mois Gabay, geçmişten günümüze aile hikayeleri, 1950’lerin İstanbul’unun değişen yapısının izlerinde İstanbul Tükenmeden organizasyonu ile düzenlenen kültür turunda tarih ve kültür meraklıları ile Beyoğlu’nda buluşuyor.

Kulüp dizisinin kapsamında gündeme gelen Beyoğlu’nun eski kozmopolit gece hayatı, barları, café chantantları, yaşanmış hikayeleri, moda kültürü, lezzet durakları ve tarihi apartmanları ile pasajları Mois Gabay anlatımıyla dile gelecek. Etkinlikte Gabay bir yandan diziyle gündeme gelen Varlık Vergisi ve 6-7 Eylül 1955’i tanıklıklar eşliğinde aktarırken, geçmişten günümüze Beyoğlu’nun Pera iken yaşadığı şimdilerde unutulmuş çok kültürlü yaşamı katılımcılarla paylaşacak. Katılımcılar, Beyoğlu’nun kiliselerinin Noel renkleriyle de süslendiği, Atatürk Kültür Merkezi binasından Atlas ve Alkazar Sinemalarına yenilenen Beyoğlu’nun geçmişte günümüze değişimini öğrenecek.

İstanbul Tükenmeden Beyoğlu’nda Buluşalım!

Şalom yazarı Mois Gabay’ın fikir önderliğinde kurulan ‘İstanbul Tükenmeden’ ekibi, ayakta kalabilmiş kültürel mirasın izini sürmeye davet ediyor. Düzenlenen turlarda bu mirası doğru tanıtan, güncel sorunların çözümüne önyargılardan arınmış bir şekilde katkı sağlayan bir turizm üretimi hedefleniyor. Özellikle İstanbul’un gayrimüslim geçmişi üzerinde duran turlarda, katılımcıların ‘öteki’yle bağ kurması hedefleniyor. İstanbul Tükenmeden ekibi, İstanbul’u sahiplenip, korumaya ve yaşatmaya duyarlı herkesi burada buluşmaya davet ediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün