Varlık Vergisi için Meclis´e araştırma teklifi

Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Varlık Vergisi yasası için Meclis Araştırması açılması teklifinde bulundu.

Toplum
17 Kasım 2021 Çarşamba

11 Kasım 1942’de mecliste kabul edilen, yıldönümünde Kulüp dizisiyle bir kez daha gündeme gelen Varlık Vergisi için TBMM’de araştırma açılması istendi.

Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, mağdurları için bugüne kadar hiçbir adım atılmadığını belirttiği Varlık Vergisi için Meclis Başkanlığına araştırma açılması için teklifte bulundu. Paylan, şu ifadeleri kullandı:

“Varlık Vergisi yasasını hazırlayan ve uygulayan kamu görevlilerinin belirlenmesi, yaşanan can ve mal kayıplarının tespit edilmesi, mağdur olan kişilerin maddi ve manevi kayıplarının tazmin edilmesi, bu sayede geçmişle yüzleşmenin sağlanması ve geç de olsa adaletin yerini bulması için, Anayasa’nın 98’inci maddesi gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederiz.”

Kılıçdaroğlu: “Helalleşeceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis grubundaki haftalık konuşmasında, Türkiye'de kimi yaşanan olumsuz olayların mağdurlarıyla helalleşeceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu mağdur kişi ve kesimleri sıralarken, “Varlık Vergisi'nin altında inim inim inleyen azınlıklarla, 6-7 Eylül olaylarının mağdurları ile de helalleşeceğiz” dedi.

 TV programındaki sözlere tepki       

Varlık Vergisi’nin 79. yıldönümü vesilesiyle Artı Gerçek TV’de yapılan bir programa katılan Yazar Herkül Milas İsrail’e göç etmiş Yahudiler için “Mağdurlar da ırkçılık yapabiliyor” dedi.

Milas’ın, Yahudi toplumunu, 60 yıl önce konuştuğu ve ırkçı sözler sarf eden kimi Yahudilerle aynı kefeye koyması tepki çekti.

https://www.salom.com.tr/haber-120341-varlik_vergisi_programinda_yahudi_toplumuacutena_yonelik_tuhaf_sozler.html

Romanlar ve rakamlarla Varlık Vergisi

Ekranlarda fırtınalar estiren ‘Kulüp’ dizisinin ışık tuttuğu konulardan biri de 79 yıl önce bu günlerde hayatımıza giren Varlık Vergisi oldu.

 https://www.salom.com.tr/haber-120361-romanlar_ve_rakamlarla_varlik_vergisi.html

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün