Kanye West´ten ´Hristiyan kibutz´u çağrısı

Dünyaca ünlü Amerikalı rapçi Kanye West, cuma günü yayınlanan bir podcast röportajında, Hristiyanların İsrail´deki kibutz yaşamından örnek alması gerektiğini belirtti.

Dünya
9 Kasım 2021 Salı

İbranicede topluluk, birlik anlamına gelen kibutz, İsrail‘de ortaklaşa kullanılan yerleşim bölgesine verilen isimdir.

Podcast sırasında kibutz ile ilgili açıklamalarda bulunan Kanye West, ‘‘Yahudi halkının bir kibutz topluluğu var. Yaşamamız gereken yer, büyükanne ve büyükbabaların çocuklara bakabileceği bir yer. Çocuklarla ilgilenen bir büyükanne ve büyükbabaya sahip olmak, çocuklara bakan bir dadıdan daha iyidir’’ dedi.

West, Hristiyanların birliktelik duygusunu geliştirmeleri için Yahudilerin kibutz topluluklarından örnek alması gerektiğini ifade etti.

West podcastteki sözlerinden sonra İsrail'de bulunan 279 kibutzun çoğunu bünyesinde bulunduran Kibutz Hareketi'nden davet aldı.

Kibutz Hareketi Twitter’dan yaptığı paylaşımda, ‘‘Kanye, striptiz kulüpleri söz konusu değil, ama kutsal topraklardaki kibutzlarımızı ziyaret edebilirsiniz’’ dedi.

West, son yıllarda Hristiyanlıkla ilgili çok sayıda albüm yayınlayarak dini bir figür haline geldi.

West ağustos ayında ismini ‘Ye’ olarak değiştirmesi hakkında yaptığı açıklamada, “İncil'de en sık kullanılan kelimenin 'Ye' olduğuna inanıyorum” dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün