Chelsea taraftarına antisemit tweetler nedeniyle hapis cezası

Westminster Sulh Ceza Mahkemesi, İngiltere Premiere Lig ekiplerinden Chelsea´nin bir taraftarına ırkçı ve antisemit tweetler attığı için sekiz hafta hapis cezası verdi.

Dünya
8 Kasım 2021 Pazartesi

21 yaşındaki Chelsea taraftarı Nathan Blagg, Eylül 2020 ile Şubat 2021 arasında yedi ırkçı paylaşımdan dolayı suçlu bulundu.

İngiltere Başsavcılığı’ndan (CPS) Kalsoom Shah, "Blagg bir ekranın arkasına saklanarak kendisini nefret dolu ve taciz edici davranışlarının sonuçlarından koruyabileceğini düşündü ama durum kesinlikle böyle değil. Nefret suçunun toplumumuz üzerinde yıpratıcı bir etkisi var ve polisle birlikte çalışan CPS, bunun kökünü kazımaya kararlı" dedi.

Blagg’in tweetlerinin hedefi Chelsea'nin Londra'daki yerel rakibi Tottenham Hotspur'un taraftarlarıydı.

Tottenham takımı Londra’daki Yahudi bölgelerine yakınlığı nedeniyle Yahudi takımı olarak anılıyor. Tottenham maçları sırasında antisemit tezahüratlar 1960'lardan beri yaygın şekilde devam ediyor.

Blagg, Tottenham'ın oynayacağı bir maç öncesinde Twitter’da yaptığı paylaşımda, "Herhangi biri söylemeden istediğim kadar antisemitizm tweetleyebilirim" demişti. Blagg ayrıca Nazi selamı içeren fotoğraflar ve videolar yayınlamıştı.

Blagg'in avukatı Maeve Thornton, ‘‘Blagg pişmanlığını göstermek için Twitter hesabını sildi. Geriye dönüp bakınca yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu şimdi anlıyor’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün