İsrail ve BM, çevrimiçi antisemitizmle mücadele edecek

İsrail Haberleşme Bakanı Yoaz Hendel ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres New York´ta yaptıkları toplantıda çevrimiçi nefret söylemine, kışkırtmaya ve antisemitizme karşı savaşmak için güçlerini birleştirme kararı aldı.

Dünya
27 Ekim 2021 Çarşamba

Üç günlük Washington ziyaretinden sonra New York'a geçen İsrailli Bakan Hendel, Guterres'e kuracağı komitenin İsrail'deki sosyal medya ağlarının statülerini gözden geçireceğini, bunların medya organizasyonları olarak tanımlanıp tanımlanmayacaklarını anlayacaklarını ve böylece mahkemelerin bu organizasyonları yayınlayacakları içeriklerden sorumlu tutabileceklerini belirtti. Hendel, “Gerçekler için ve kışkırtmayla nefret söylemini durdurmak için savaşıyoruz... İsrail bu savaşta bir öncü olacak” dedi.

Hendel, Guterres ve İsrail Stratejik İlişkiler Bakanı Gilad Erdan algoritmaların gençlerin duyguları üzerindeki etkisini konuşup sosyal medya şirketlerini sorumlu tutacak bağlayıcı bir uluslararası düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu tartıştılar.

Erdan ayrıca, sosyal medya platformlarındaki İsrail kanallarında yer alan kışkırtıcı içeriklerin direkt olarak İsrail'deki terör saldırılarına bağlı olduğunu ekledi.

Hendel bu alanlarda İsrail'in edindiği bilgileri paylaşmayı teklif etti. Hendel, sosyal medya şirketlerini kontrol altına almanın yollarını inceleyecek ve platformlarında yayınlayacakları içeriklerden onları sorumlu tutacak Haberleşme ve Adalet Bakanlığında kurmayı planladığı komitelerle bu bilgi paylaşımını sağlayabilecek.

Guterres toplantıda, “Nefret söylemini ve kutuplaşmayı teşvik eden' bu tip algoritmaları ele alacak gelişmiş altyapılar BM için bir önceliktir” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün