Nobel Ödüllü Yahudi Ekonomist Joshua Angrist

2021 Nobel Ekonomi ödülünü alan üç kişiden biri olan Yahudi ekonomist Joshua Angrist´in kişisel ve profesyonel hayatını yakından tanıyalım…

Duymayan Kalmasın
13 Ekim 2021 Çarşamba

Naz Uziyel

2021 Nobel ekonomi ödülleri 11 Ekim pazartesi günü açıklandı. İsraelli- Amerikan Joshua Angrist kamu politikası gelişmelerinin topluma olan etkisi konusunda yaptığı çalışmasıyla, Nobel Ekonomi ödülünü alan üç kişiden biri oldu.

Angrist, Guido W. Imbens ve David Card ödülü “doğal deneyler” konulu çalışmaları ile kazandılar.  Örneğin maske takmanın sosyolojik etkilerini çalıştılar. Doğal deneyler toplumsal sebep sonuçları ölçmektedir.

Angrist Colombus, Ohio’da doğdu. İşçi ekonomisi ve eğitim ekonomisi konusunda uzman olup, aynı zamanda ekonometri alanına katkı sağladı. Yüksek lisans ve doktorasını Princeton Üniversitesi’nde 1980’li yıllarda yaptı. Asistan profesör olarak 1991 yılına kadar görev yaptı. 1991-1996 yılları arasında Hebrew University’de profesörlük yaptıktan sonra Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) profesörlük yaptı ve halen devam etmektedir.

Gazze’deki işçi durumu ve West Bank hakkında çeşitli yazılar yazdı. 1994’te İsrail’in Finans Bakanlığı çalışma grubunun üyesi olarak yer aldı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün