Abba, 40 yıl sonra yeni albümle geri dönüyor

Pop efsanesi İsveçli müzik grubu Abba, 40 yıl sonra yayınlayacakları ilk stüdyo albümlerinin müjdesini verdi. ´Voyage´ isimli 10 şarkıdan oluşan albüm kasım ayında yayınlanacak.

Dünya
3 Eylül 2021 Cuma

1982 yılında dağılan grup ayrıca Mayıs 2022'de Londra'da gerçekleştirilecek ve albümle aynı ismi taşıyacak dijital konser serisini de duyurdu. Konserler Queen Elizabeth Olympic Park'ta özel olarak inşa edilecek ABBA Arena'da yapılacak.

Albümden iki şarkı yayımlandı. Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad ve Björn Ulvaeus'tan oluşan dörtlü, albümde yer alacak iki şarkıyı dijital platformlar aracılığıyla 3 Eylül Cuma günü yayınladı.

İki şarkıdan ilki, "I Still Have Fait In You" grup üyeleri arasındaki bağı anlatıyor. Perşembe günü Londra'da gerçekleştirilen basın lansmanında konuşan Bjorn Ulvaeus, şarkıyla ilgili olarak "Benny ilk melodiyi çaldığında, şarkının bizim hakkımızda olduğunu anladım. Bu, olduğumuz yerin ne kadar da inanılmaz olduğunu anlamakla ilgili bir şey. 40 yıl sonra bir albüm yayımlamak, hala en iyi arkadaşlar olmak, hala birbirimizin işlerinden keyif almak ve elbette ki büyük bir sadakate sahip olmak. Bu hangi hayal gücüne sığar ki? Bunu kim deneyimlemiştir? Kimse" dedi.

İkinci parça, "Don't Shut Me Down" ise bir Abba klasiği olan "The Day Before You Came" ayarında mini bir melodram. Agnetha Faltskog ve Anni-Frid Lyngstad'ın söylediği şarkıda bir kadın, yıllar sonra terk ettiği sevgilisine geri dönüyor.

Albüm hakkında bilgi veren Benny Andersson, "İlk başta iki şarkı olarak düşündük. Ardındansa 'Belki de birkaç tane daha yapabiliriz' dedik" diye konuştu. Benny, Noel öncesinde yayımlanacak albümde "küçük bir Noel şarkısı" olacağını da söyledi ve ekledi:

"Bence oldukça iyi. Yaşımıza göre elimizden gelenin en iyisini yaptık."

 

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün