Netanyahu, Başbakan olarak aldığı hediyeleri cebe atmakla suçlanıyor

Pazar günü yayınlanan bir rapora göre, İsrail Başbakanlık Ofisi, muhalefet lideri Binyamin Netanyahu´dan başbakanken aldığı hediyeleri iade etmesini istedi.

Dünya
30 Ağustos 2021 Pazartesi

Maariv gazetesinin haberine göre, Netanyahu'ya 12 yıllık başbakanlık döneminde verilen ve haklı olarak İsrail Devleti'ne ait olan hediyeleri henüz iade edilmedi.

Netanyahu ve ailesi, Naftali Bennett'in başkanlık yarışını kazanmasından yaklaşık bir ay sonra, 10 Temmuz'da Kudüs'teki Başbakanlık Konutundan taşınmıştı.

Başbakanlık Hukuk Müşaviri Shlomit Barnea'nın bu ayın başlarında Netanyahu'ya eşyaların iade edilmesini talep eden bir mektup yazdığı bildiriliyor. Maariv'e göre, Netanyahu'nun bir yardımcısı eşyaların çoğunun bulunamadığını iddia etti.

Barnea'nın mektubunda kaybolduğu iddia edilen hediyeler haricinde hâlâ iade edilmesi gereken 27 hediye listelediği bildirildi.

İade edilmesi istenen bazı hediyeler şu şekilde:

Netanyahu Beyaz Saray'ı ziyaret ettiğinde o zamanki ABD başkanı Barack Obama'ya ait altın yapraklarla süslenmiş bir cam kutu,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından verilen Yahudi din adamı Rashi'nin yorumunu içeren Talmud’un (Yahudi Medeni Kanunu) bir kopyası,

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması hükmünü içeren ve o zamanki başkan yardımcısı Mike Pence tarafından Netanyahu'ya teslim edilen belgelerin çerçeveli bir kopyası.

Barnea’nın Netanyahu’ya mektubunda, ‘‘Başbakan olarak görev süresinin sona ermesiyle birlikte, görev süreniz boyunca aldığınız tüm hediyeleri iade etmeniz gerekiyordu’’ ifadelerine yer verdi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün