Naftali Bennett: ABD gezisi hedeflerine ulaştı

Pazar sabahı erken saatlerde ABD´den ayrılan İsrail Başbakanı Naftali Bennett, cuma günü ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı başarılı görüşmeyi övdü ve gezisi sırasında tüm hedeflerine ulaştığını belirtti.

Dünya
30 Ağustos 2021 Pazartesi

Bennett ve Biden’ın, perşembe günü Kabil havaalanında en az 169 Afgan ve 13 ABD askeri personelini öldüren bombalı saldırı nedeniyle 24 saat ertelenen toplantısı cuma günü Beyaz Saray'da gerçekleşti.

İki liderin 50 dakikalık görüşmesinin ardından Biden, ABD'nin İran'ın asla nükleer silah geliştirmemesini sağlama taahhüdünü yineledi. Biden, ‘‘Diplomasiyi ilk sıraya koyuyoruz ve bunun bizi nereye götüreceğini görüyoruz. Ancak diplomasi başarısız olursa, diğer seçeneklere dönmeye hazırız” dedi.

Bennett görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, ‘‘Toplantıda İsrail için belirlenen tüm hedeflere ulaştık. ABD ile, İran'ın nükleer yarışını durdurmak için ortak stratejik işbirliği üzerinde anlaştık. Harika bir toplantıydı, genellikle bir çalışma toplantısıydı. Biden ile birbirimizi uzun zamandır tanıyormuşuz gibi bir his vardı. İsrail'i seven, tam olarak ne istediğini bilen ve ihtiyaçlarımızla ilgilenen bir lider buldum" dedi.

Bennett ayrıca Biden'a Gazze'nin yeniden inşası için çeşitli koşullar sundu. Bennett, roket atışlarının derhal durdurulması ve Hamas’ın iki İsrail vatandaşını ve iki IDF askerinin naaşlarını iade etmesini istedi.

Görüşmelerinin ardından Biden, "ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığının" altını çizdi ve İsrail ve Filistinliler için barış ve güvenliği ilerletmek için çalışma sözü verdi.


Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün