Davet Sezonu: Elbise rengine göre makyaj seçimi

Temmuz ortası itibari ile başlayan davet sezonu hız kesmeden devam ediyor. Dedim ki uzun süredir davetlere gitmiyoruz, şöyle bir pasımızı atalım. Hangi renk elbiseyle, hangi renk makyajla uyum yakalayabiliriz, hatırlayalım.

Ceyda HAVLUCU Yaşam
25 Ağustos 2021 Çarşamba

Elbiseye, göre makyaj seçiminde tek değişken makyajın rengi değil tabi ki. Dantelli romantik model bir elbiseyle, rugan mini bir elbiseye aynı renk dahi de olsa, uyumlu olacak makyajın tarzı farklı olacaktır. Ancak bugünkü konumuz renkler üzerinden olacak.

Kırmızı:

Öncellikle kırmızı elbise giyildiğinde yapılan en büyük hatalardan biri kırmızı rujlu bir makyaj yapmak. Kırmızıların tonu tutmayacağı gibi, karşıdan bakıldığından göz algısından da iki canlı kırmızı rahatsızlık yaratacaktır. Göz makyajında, kahve tonları, bronzlar ya da hafif bir siyah dumanlı makyajla, ten rengi dudaklar daha güzel bir uyum yakalayacaktır. Bu arada bana sorarsanız kırmızı elbiseye, siyah far uyumunu da yaz mevsimi yerine kışa saklarsanız daha şık görünür.

Pastel mavi, mint yeşili:

Özellikle mint yeşili bu sezonun en favori abiye elbise renklerindendi. Yine gözde bronz renkler kullanılabileceği gibi, lila, leylak tonları ile ten rengi ya da uçuk pembe bir rujla kombinleyerek hem klasik hem şık bir görüntü yakalanabilir. Biraz daha farklılık isteyenler için, eyeliner’sız açık toprak renklerinde göz makyajı, bolca rimel ve canlı bir kırmızı ruj da çok şık duracaktır.

Fuşya:

Fuşya elbiseye, uçuk pembelerle göz makyajı çok kolay bir seçenek gibi görünse de o pembeyi kıracak bir renkle birlikte daha şık duracaktır. Mesela pembe farınıza, turuncu bir geçiş ya da daha klasik severler için leylak bir geçiş de kullanılabilir. Kırmızı elbise de belirttiğimiz gibi, fuşya elbiseye fuşya ruj kullanılmasını önermeyeceğim. Pudra tonları, pembe alt tonlu ten rengi rujlar, daha tamamlayıcı duracaktır.

Mor:

Leylak ve pembeli gözlerle, yine gül kurusu bir ruju çok güzel taşıyacağı gibi, daha farklı görünmeyi sevenler için turuncu göz makyajı ve ten rengi rujla da oldukça şık duracaktır. Ayrıca yine kırmızı ruj severler içinde şeftali ve bej tonlarında çok hafif bir göz makyajıyla kırmızı ruj da rahatlıkla kullanılabilir.

Lila:

Uçuk pembeler, leylaklar oldukça yakışır ama bana sorarsanız, şeftali tonlarında bir makyajla kullanmayı tercih ederim. Böylece tek renk olmaktansa daha canlı bir görünüm sağlayacaktır.

Turuncu:

Burada turuncunun tonu da önemli tabi, cart bir turuncuda çok bağırmayan bronz bir göz makyajı ve ten rengi dudaklar kullanılabilecekken, daha soluk bir turuncu, daha koyu ve iddialı kahverengi bir göz makyajını rahatlıkla taşıyacaktır.

Lacivert:

Sade, açık bej ve kahve tonlarında bir göz makyajı ve kırmızı rujla inanılmaz asil ve şık durduğu gibi, toprak tonlarında bir makyaj ve şeftali rengi ruj ya da leylak ve lila gözler, pembe dudaklarla da kolayca kombinlenebilir.

Zümrüt yeşili:

Toprak tonlarında bir makyaj ve kırmızı ruj, bronz parlak gözler ve nude bir ruj, bej ve hafif yeşil ile gözler şeftali tonlarında bir ruj hepsi yeşili bütünleyen renkler.

Yazıyı sonlandırmadan, minik bir tüyo daha vermek isterim. Kırmızı ruj önerisi verdiğim renkler için, elbise çok fazla ışıltılı ve işli ise belki daha sade önerileri değerlendirebilirsiniz.

Elbisesi, siyah ya da gri olanlar… Size renk alternatifi neredeyse sonsuz ondan sizi atladım diye kızmayın. Ayrıca canımız isterse yeşil elbiseye mavi makyaj da yaparız. Sonuçta önce biz mutlu olalım biz beğenelim yeter. Herkese rengarenk, bol danslı, kahkahalı davetler dilerim.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün