İsrail´de COVID-19 vaka sayısı 1 milyonu aştı

Yaklaşık 9,3 milyon nüfusa sahip İsrail´de COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 6 bin 864´e, vaka sayısının da 1 milyon 5 bin 511´e ulaştığı ifade edildi.

Dünya
24 Ağustos 2021 Salı

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte 9 bin 831 kişinin testinin pozitif çıktığı, 12 hastanın da hayatını kaybettiği belirtildi. Aktif vaka sayısının 72 bini geçtiği ülkede, hastalardan 678'inin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca son bir günde tespit edilen vaka sayısının ülkede son 8 ayda kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı olduğuna işaret edildi.

Aşılama sayesinde geçen aylarda salgını kontrol altına almayı başaran İsrail'de 19 Nisan'da açık, 15 Haziran'da kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı.

Ülkede haziran başında aktif vaka sayısı 200'e kadar gerilemiş, günlük vaka sayısı da 20'nin altına düşmüştü.

Vakalardaki artış nedeniyle 25 Haziran'da yeniden kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu uygulanmaya başlamıştı.

İsrail 1 Eylül'de ülke çapında okulları yeniden açmaya hazırlanırken, yaklaşık 37.000 öğretmen ve eğitim personelinin henüz aşıları yapılmadı.

Kanal 12'nin bildirdiğine göre, aşılanmamış öğretim görevlileri her 72 saatte bir PCR testi yapmak zorunda kalacaklar. Eğitimciler testlerin ücretlerini kendileri ödemek ve kendi boş zamanlarında yapmak zorunda kalacaklar. Kan kamu yayın kuruluşuna göre, aşı olmayı veya test yaptırmayı reddeden okul çalışanlarının okula girişi reddedilecek ve ücretsiz izne ayrılacaklar.

Kaynak : AA

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün