Bennett Biden´a ´İran anlaşmasından vazgeç´ diyecek

İsrail Başbakanı Naftali Bennett pazar günü yaptığı açıklamada, başbakan olarak Washington´a yapacağı ilk ziyarete hazırlanırken ABD Başkanı Joe Biden´ın İran nükleer anlaşmasına yeniden girme planından vazgeçirmeye çalışacağını belirtti.

Dünya
23 Ağustos 2021 Pazartesi

Bennett Biden ile perşembe günü yapılacak toplantıda, ‘İranlıları hem nükleer alanda hem de bölgesel saldırganlığa karşı yavaşlatmak adına düzenli bir plan’ sunacağını aktardı.

Bennett, İsrail'de salgın tehdidinin artmasına rağmen, “Ziyaretin zamanlaması çok önemli çünkü İran konusunda kritik bir noktadayız” dedi.

Bennett, İranlıların “Uranyum zenginleştirme konusunda hızla ilerlediklerini ve nükleer bomba için gerekli malzemeyi biriktirmeleri için gereken süreyi önemli ölçüde kısalttıklarını” kaydetti.

Bennett'in salı öğleden sonra İsrail'den ayrılması ve perşembe günü Beyaz Saray'da Biden ile görüşmesi planlanıyor. Bu görüşme, Bennett'in ilk resmi yurtdışı ziyareti olacak ve Biden, bu yılın başlarında göreve başlamasından bu yana ilk kez bir İsrail başbakanıyla görüşecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün