Çin, İsrail´in de aralarında bulunduğu birçok ülkeye siber saldırı düzenledi

Uluslararası siber güvenlik şirketi FireEye salı günü yaptığı açıklamada, Çin´in düzinelerce İsrailli kamu ve özel sektör grubu da dahil, İran, Suudi Arabistan ve birçok ülkeye de siber saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Dünya
10 Ağustos 2021 Salı

Çin’in siber saldırısı, hedef ülkeler veya işletmelerden herhangi birine doğrudan zarar verme girişiminin aksine, teknoloji ve iş rekabeti alanında uzun vadeli bir casusluk stratejisinin parçası gibi görünüyor.

Çin hacklediği ülkelerin e-posta görüşmelerini ve değerlendirmelerini görüntüleyerek fiyatlandırma açısından daha iyi müzakere sonuçları elde etmeye çalışıyor.

COVID-19 krizi, Hong Kong, Güney Çin Denizi'ndeki sorunlar ve Çin'in Uygurlara yönelik muamelesinin ardından Çin’in siber saldırılarına karşı tepki çoğaldı.

Avrupa, Asya, ABD ve NATO hükümetleri de temmuz ayında Çin tarafından gerçekleştirilen benzer büyük siber saldırıya maruz kalmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı yazılı açıklamada, Çin Devlet Güvenlik Bakanlığının hem devlet destekli faaliyetler yürüten hem de kendi finansal kazançları için siber saldırılar gerçekleştiren sözleşmeli bilgisayar korsanlığı sistemini teşvik ettiğini bildirmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün