Kaliforniya´da Yahudilerin ihtiyaçları için 80 milyon dolarlık bütçe

ABD´de, Kaliforniyalı Yahudi Meclis üyeleri Yahudilerle ilgili konularda kullanılmak üzere 80 milyon dolarlık bir bütçe ayrılmasını sağladı.

Dünya
30 Haziran 2021 Çarşamba

Antisemit saldırılarda son zamanlarda görülen artışa atıfta bulunan Kaliforniya Eyaleti Yasama Meclisindeki Yahudi meclis üyeleri, kâr amacı gütmeyen kuruluşların korunmasına yardımcı olmak için 50 milyon dolar ve Los Angeles'taki Hoşgörü Müzesinde antisemitizm konulu bir sergi açılması için de 10 milyon dolar bütçe ayrılmasını sağladı.

Bunun sonucunda, Yahudiler ve Yahudilikle ilgili konular için ayrılan 2021-2022 eyalet bütçesi 80 milyon dolara ulaştı.

Ayrıca 18 Yahudi meclis üyesinden oluşan grup  tarafından yapılan açıklamada, Los Angeles Holokost Müzesi için sermaye iyileştirmesi için 2,5 milyon dolar; Los Angeles Yahudi Aile Hizmetleri için kalıcı bir yer satın alınması için 5,7 milyon dolar; Tauber Holokost Kütüphanesini yenilemek için 1 milyon dolar ve kısmen Yahudi göçmenlerin haklarının savunulması konusunda öncü bir kuruluş olan HIAS kuruluşu tarafından yürütülen program ve sığınma hakkı verilen bireyler ve ailelere yönelik vaka yönetimi desteği için de 8 milyon dolar ayrıldığı bildirildi.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için ayrılan 50 milyon dolar, bu yıl Amerika çapında kâr amacı gütmeyen kuruluşları korumak için ayrılan federal fonlara ek olarak sağlanacak. 10 milyon dolar, Simon Wiesenthal Merkezine bağlı Hoşgörü Müzesinde tüm bir katı kapsayan bir sergi oluşturmak için kullanılacak.

18 Yahudi meclis üyesinin oluşturduğu grubun başkanı olan Jesse Gabriel konuyla ilgili açıklamasında, “Grubumuz antisemitizmdeki artıştan derin endişe duyuyor ve son birkaç aydır Kaliforniya Eyaletinin bu zorlu zamanlarda topluluğumuzun yanında olmasını sağlamak için çok çalışıyor” dedi.

Meclis ve Senato'dan milletvekillerinin yer aldığı grubun 18 üyesinin tamamı Demokrat Partili.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün