Polonya´da yeni bulunan toplu mezarla ilgili inceleme başlatıldı

Dünya
16 Haziran 2021 Çarşamba

Polonya’da yer alan Nazi ölüm kampı Auschwitz'in yakınında, bu ay ortaya çıkan toplu mezar hakkında Polonya inceleme başlattı.

Polonya basınında yer alan haberlere göre, ülkenin güneyinde yer alan Oswiecim kasabasından geçen Sola Nehrinin suları çekilince, bölgede yaşayan biri nehrin kıyısında 12 insan kafatası ve bir sürü kemik olduğunu fark etti.

Polis ve savcılar insan kalıntılarının eski ölüm kampıyla bir ilişkisi olup olmadığını araştırıyor. II. Dünya Savaşı ve komünist zamanı suçlarını araştıran Polonya Ulusal Anma Enstitüsü de bulunan kalıntılarla ilgili olarak bilgilendirildi.

Auschwitz Müzesi basın bölümü, bu buluntudan haberleri olduğunu ancak alanın, müzenin çevresi ve idari otoritesinin dışında olduğunu belirtti. kalıntılarla ilgili atılacak adımların, yapılan incelemenin sonucuna bağlı olduğu belirtildi.

II. Dünya Savaşı sırasında, 1940-1945 yılları arasında, Auschwitz'de 1,1 milyondan fazla kişi öldürüldü. Öldürülenlerin çoğu Yahudi olmakla birlikte kurbanlar arasında Polonyalılar, Çingeneler, Rus askerleri ve Alman siyasi suçluları da bulunuyordu. Öldürülenlerin çoğu kampın krematoryumunda yakıldı. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün