Dünyada ilk: İsrail moda sektöründe kürk satışını yasakladı

İsrail, moda endüstrisinde kürk satışını yasaklayan dünyadaki ilk ülke oldu.

Dünya
10 Haziran 2021 Perşembe

Çevre Koruma Bakanı Gila Gamliel, altı ay içinde yürürlüğe girecek olan değişikliğin imzalanmasından sonra yaptığı açıklamada, "Kürk endüstrisi dünya çapında yüz milyonlarca hayvanın ölümüne ve tarif edilemez bir zulme neden oluyor. Moda endüstrisi için hayvanların derisini kullanmak ahlak dışı ve kesinlikle gereksiz. Bu düzenlemeleri imzalamak İsrail moda pazarını daha çevre dostu ve hayvanlara karşı çok daha nazik hale getirecek" dedi.

Karar, İsrail merkezli hayvan hakları sivil toplum kuruluşu Animals Now tarafından memnuniyetle karşılandı. Animal Now yaptığı açıklamada, "Moda endüstrisinde kürk satışını yasaklamak için yıllardır mücadele ediyoruz ve en başından beri İsrail halkının %86'sı bunu destekliyordu. Bakan Gamliel, Başbakan’ın Hayvan Hakları Danışmanı Tal Gilboa ve yıllardır mücadele eden ortaklarımıza, Let The Animals Live ve Uluslararası Kürkle Mücadele Koalisyonu'na (IAFC) teşekkür ediyoruz" dedi.

IAFC'nin kurucusu Jane Halevy yaptığı açıklamada, "IAFC, 2009'dan bu yana İsrail'de kürk satışını yasaklayan bir yasa tasarısını destekliyordu ve İsrail hükümetini nihayet moda sektöründe kürk satışını yasaklama yönündeki tarihi adımı attığı için alkışlıyoruz" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün