Japon halkı, Tokyo 2020 Olimpiyatları için endişeli

23 Temmuz´da başlayacak 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesi Japon halkının sadece yüzde 50´si, turnuvanın düzenleneceğini düşünüyor.

Spor
9 Haziran 2021 Çarşamba

Ülke basınından Yomiuri gazetesinin yaptığı anket sonuçlarına göre, 23 Temmuz’daki açılış töreniyle başlayacak oyunlara karşı Japon halkı, COVID-19 salgını nedeniyle olumsuz yönde görüş sergiliyor.

Anketlere katıların sadece yüzde 50’si oyunların bu yaz düzenlenebileceğini düşünürken, bu yönde oy verenlerin yüzde 26’sı ise seyircisiz yapılacağını öngörüyor.

Oylamaya katılanların yüzde 48’i ise olimpiyatların iptal edilmesi gerektiğini belirtiyor. Oyunlar sırasında sporcular ve seyirciler için alınan sağlık önlemlerinin yetersiz kalabileceği konusunda ise ankete katılanların yüzde 63’ü fikir birliğine varıyor.

Japon yetkililer ise salgın nedeniyle bir yıl ertelemeli başlayacak oyunların iptal edilmesi veya bir kez daha ertelenmesi gibi bir seçeneğin olmadığını, COVID-19’un oyunlar sırasında yaygınlaşması halinde seyircisiz devam etmesinin masaya yatırılan tek seçenek olduğunu vurguluyor.

Yurt dışından seyirci alınmayacak olimpiyatlarda, ülke genelindeki salgın vakaları nedeniyle kendi vatandaşlarının alınıp alınmayacağına ilişkin kararın 20 Haziran’da verilmesi bekleniyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün